Renovering

Tapetsering hos farmor och farfar

Nu har det gått en vecka sedan tapetsering skedde hos farmor och farfar! Och VÅDERNA HÄNGER KVAR PÅ VÄGGEN 🤩 🤩 Första gången jag tapetserade och det gick bättre än vad jag trodde! Eftersom det var ett litet rum, mycket hörn och ett fönster, fick hjärnverksamheten jobba på ganska bra! Jag tycker dagen tapeter vekar väldigt lätta, att man som drar upp dom från en rulle på marken och kletar fast dom på en klibbig vägg.. Jag försökte föreställa mig hur det var med de ”vanliga” tapeterna förut, när man målade på våden och var tvungen att skära ut dom på ett bord… Mycket svårare kan jag tänka mig!
Jag började i ett hörn på vänster sida och gick åt höger, som man läser det kändes lättast! Och eftersom det var mönsterpassning så visste jag att sista biten skulle kanske inte med säkerhet matcha, så den ville jag ha på ett mindre synligt ställe, ovanför dörren. Första och andra våden var det svåraste! Jag tror nämligen inte att väggarna är 100% raka heller så just i första hörnet kändes det som att tapeten blev lite dragen… Därför blev det svårt att satta fast nästa våd också.. men sedan rullade det på bra väldigt länge till och med halva fönstret gick bra… Men andra halvan… där klurade jag läänge!

På höger sida fönstret är det kanske 8 cm, sen hörn, så det blev väldigt mycket passa runt och dra så att tapeten ändå skulle räta ut sig på den nya väggen, det är typ det enda som jag är lite ”missnöjd” med även om jag tillslut lyckades få till de relativt bra! (jobbigt bara i perfektionistens ögon). Farmor blev då supernöjd och det är huvudsaken, och jag tycker att det blev över förväntan! 😃

I förrgår var jag och Tim där för att sätta upp lampan och spegeln! Blev också supersnyggt! Eftersom det är en sån träpanel på halva väggen och med denna tapeten, det blev riktigt sådär lantlig stil, supersnyggt! Tänk er en mindre gästtoa i en stor och gammal västerbottensgård! 😍
Jag har filmat allt vi gjort och jag kommer sätta ihop en film till er sen, jag tänker mig att jag kan antingen sätta ihop en ny med et vi hittills gjort eller spara allt till hösten när jag ska fortsätta renovera! Vad tycker ni?🤗

Det kommer bli så bra! Till hösten ska vi måla panelen, vi är inne på en gråbeige färg, lite varmare ton. Sen ska jag också försöka måla om golvet! Det kan nog bli det svåraste, men jag hoppas det går 😅

En video på resultatet, visst blev tapeten så fin!! Farmor och jag valde helt rätt tapet, riktigt snygg 😍

Önskar er en fin dag! Snart helg 😍 😍

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.