Inredning,  Livet

Tankar kring vårt sovrum

Hej! Hoppas ni haft en superbra helg med go mat och mys! Vi har faktiskt inte alls gjort mycket! Jag har jobbat lite med planering och struktur för den kommande tiden. Tyvärr har jag blivit arbetslös så har det över axlarna, måste hitta en ny traineeplats! Men men jag ser ljust på framtiden och är säker på att det kommer lösa sig 🙂

Tankar kring vårt sovrum, eller rättare sagt, ”Tankarna”. I sovrummet är det inte gjort mycket sen vi flyttade in, förutom typ mörkläggningsgardiner. Vårt sovrum är ett svårt rum, speciellt då sängen egentligen tar upp mest yta. Sängen är 180×200 och rummet 320×300 (cm). Så ni ser, knappt 1 meter från sängens slut till garderoberna och precis två sängbord på sidorna.. Lite svårt att planera och få in bra förvaring, vilket behövs i en liten lägenhet. Krimskrams har man alltid!

Vi har 5 garderober, 2st 60cm var och ett gemensamt linneskåp. Vilket räcker bra, vi har även försökt bygga extra förvaring inne i garderoberna. Det bästa som finns enligt mig, är något av en perfektionist, är stängd förvaring/snygga gömda gömmor. Vi har även s att lite går att förvara under sängen. Vill helst av allt ha en öppen garderob med belysning, till exempel Pax från Ikea! Men det får bli kommande projekt, inget som jag känner nu för!

Jag tänker en enklare renovering där jag kommer behålla de vita väggarna, eftersom rummet är så litet är ändå vit en bra färg, trots att jag hellre gillar murriga mörka färger 😉 Kommer byta ut handtagen mot mässing, även en ny gardinstång i mässing. Kanske även ska försöka införskaffa mig nya gardiner? Ett dilemma jag har… har alltid tyckt att fjäderlampor är såå fina och speciellt i sovrum blir så mysigt, så var sugen på göra en egen! Dilemmat är att jag har börjat ÄLSKA lampan vi har nu, och om jag inte har den i sovrummet vill jag ha den någon annanstans, men vars är då frågan? Så då har jag börjat fundera på att kanske göra om den lite, eventuellt göra den svart då passar den in bättre än så som den är nu, krom.

Nu har vi 2 st trälådor som sängbord, vilket har varit väldigt fint. Men även där, jag ville ha med en låda och eventuellt en lucka så man kan gömma undan lite saker, till exempel nässpray eller dylikt som det går väldigt gott om här 😉 Hursom, jag hade en bild på hur jag ville dom skulle se ut, började kolla runt blocket och Facebook marketplace, åkte även lite då och då till röda korset för att spana om det kom in dom perfekta, men icke. Jag bläddrade en dag på Facebook lite långt ner bland annonserna och där var dom två perfekta sängborden! 10 mil från mig men det gjorde inget för jag och mamma fick en mysig dag i en annan stad! Super var dom, eller dom kommer bli! Dom ska nämligen bli vita och med mässings knoppar! Mycket stiligt! Även införskaffat mig två nya sänglampor 🙂

Jag längtar så mycket tills jag drar igång med sovrummet, men känner ingen stress. Vill spara lite till nästa år, lägenheten är inte så stor så snart har jag gått igenom varje rum 😉 Men… Det jag kommer börja med är en spegelvägg! Har köpt dessa från Ikea, man fäste dom med dubbelhäftande tejp på baksidan! Så bra ju, inga borrhål! Sen har jag tänkt att använda mig av eltejp för att göra ”lister”! Vet ej hur detta kommer bli haha men tänker filma och lägga ut en video framöver!  Har sett lite olika varianter på Instagram och tänker att det borde bli bra, men det återstår att se!

Här kommer lite bilder på hur vårt sovrum ser ut nu, vet, behövs lite gnista!

Nu ska jag fortsätta skriva på mitt Cv sen sova! Ha det så bra så länge så hörs vi framöver! Juste, tänkte att jag skulle försöka posta ett inlägg tisdag, torsdag och lördag. Låter det bra? 🙂

Kram!

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.