Inredning

”Renoverar” mitt kök

Hej! Att inte trivas i sitt kök är så svårt, då mycket tid spenderas just där! Så idag ska jag berätta om min enkla men ändå supersnygga kök renovering!

Vi flyttade in i vår lägenhet Juli 2018 och bodde in oss kanske 6 månader innan jag började med mina påhitt! Det som jag kände var absolut viktigast, vårt kök!

Vita skåpluckor, vitt kakel, kromade handtag, vita väggar och ett svart glasbord…. nä där kändes de som att det behövdes ett lyft!

Kikade runt och började med att hitta nya handtag till skåpluckorna, svarta med romantisk stil vilket jag kände skulle bli supersnyggt! Eftersom så mycket tid spenderas i just ens kök är det så viktigt att man trivs där!:)

Kaklet var vitt, fint inte för de, men tyvärr inte i min smak! En enkel och billig kök renovering skulle jag allt få till! Beställde hem olika prover på kakeldekorer för att titta vilket som passade bäst! Blev kär i en mörk grå marmor som även var hur lätt som helst att applicera! Beställde från en hemsida som heter Paxlux ! Bra service och absolut toppen produkter som fortfarande sitter som de ska! Köpte även en kakeldekor att sätta på vardagsrumsbordet, den är även inräknad i kalkylen nedan!

Ett tips till kakeldekorerna! När du fäst alla, gå igenom med hårtorken på värme och tryck in alla hörn. Då ser det verkligen äkta ut, eftersom dekoren går hela vägen runt även på ”djupet”! 

Sparade ihop lite pengar och hade ett presentkort sen tidigare till Ikea! Kunde nu köpa detdär bordet som jag tänkt på såå länge! Wihoo!! Hade oxå sån tur att en kompis hittade 4st rosa sammetsstolar på blocket för 1500kr åt mig? ”JAG KÖPER” så snyggt alltså!

Nu ska ni få höra, inte nog med allt ovan, bestämde mig för att måla en vägg i vårt kök! Haha jag kunde inte ge mig å de var de absolut bästa, för det blev sååå himla snyggt! Åkte till Colorama och hittade 3st fina ”matta” nyanser! Ville till en början ha en varm grå färg, men väl på plats insåg jag att en rosa/lila skulle bli så mycket bättre!

När sambon Tim inte var hemma en helg satte jag och en kompis igång med väggen! HAHA! Jag ville ju överraska!;) Vi höll på hela fredagkvällen och hann färdigt, redan nästa dag åkte vi och köpte bordet, monterade ihop och ställde i ordning med stolarna!! På söndagen satte jag även upp kakeldekorerna, haha blir så ivrig! En riktig överraskning blev de minsann!

Jag älskar att hitta enkla och smidiga lösningar, jag menar, kakeldekorerna är bara att ta bort för nästa ägare om dom vill ha vitt tillexempel! En rolig grej, hade berättat för min pappa att jag skulle testa kakeldekorer i köket, och när han kom och hälsade på sa jag att ”men vad tycker du om detta då hehe?” Och presenterade med armarna kaklet.. han ”Vadå vad tänkte du? Har du kaklat om i köket?” Haha, han tyckte det såg så ”äkta” ut att han inte kunde tro det var kakeldekorer!!

Under varje projekt jag har skriver jag alltid ner vad allt har kostat för att kunna kika tillbaka och tänkte ”wow vilken skillnad för inga pengar, typ!” Sen också för att det är intressant att veta!:)

Kakeldekor: grå marmor + dekor till bordet 1440kr

Nya handtag: 450kr

Köksbord Ikea Bjursta: 1900kr – presentkort

Stolar: 1500kr

Matt målarfärg: 300kr

5590kr – 1000kr (presentkort)

Totalt: 4590kr

Här ser ni både före och efterbilder på allt! Kommer lägga ut mer bilder sen men dessa togs någon vecka efter renoveringen!

Före – Handtagen

Efter – Handtagen

 

Före – Handtagen och Kakel!

Efter – Handtagen och Kakeldekorerna

 

Före – Helhetsbild, vita väggar & glasbord

De olika färgprover till väggen

Efter – Målad vägg, nytt bord & nya stolar:):)

 

Som jag berättade i förra inlägget, det hittar ni här, att ha några detaljer som följer sig i hela lägenheten/huset då kan man få en riktigt bra röd tråd! Glömde att vi faktiskt har grönt i köket också! Haha! Men ni förstår, det gör inte så mycket att blanda om man håller det på en lagom nivå.

Ha det så braaa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.