färdig adventssljustake 1
Inredning,  Annat skoj

Pysslar ihop min Adventsljusstake

Hej!

I lördags var min plan att åka på olika second hand butiker för att leta efter en gammal adventsljusstake, men jag hann inte långt! Ringde först till farmor & farfar och kollade med dom om de inte hade någon övers och jajamensan det fanns en gammal som inte användes. Så fin var den verkligen! Man hade inte behövt göra något med den men den var tyvärr röd :/ Har ytterst lite rött hemma så nja det skulle skära sig lite, och plus.. Jag ville ju pyssla ihop min egen adventsljusstake!

Såhär såg den ut före mina pysselfingrar var igång:

Som ni ser, jättefin redan att börja med! Men men det röda skulle bort och jag ville få den att passa in hos oss.

  • Jag började med att slipa den lätt med ett finkornigt sandpapper.
  • Tvättade den med målartvätt så det inte skulle vara kvar något damm.

  • Jag använde mig av sprayfärg från Biltema, och eftersom den var väldigt röd var jag tvungen att göra flera tunna skikt för att få det täckande, utan att det skulle rinna. Vilket tog sin lilla tid…
  • Jag ville denna adventsljusstake skulle bli lite annorlunda och därför valde jag att göra egna manschetter av det pappa hade hemma i garaget.. Skarvmuffar, haha! Medans jag väntade mellan varven sågade jag i ordning 7 st manschetter och slipade kanterna. Sprayade dom i en Roséguld färg, även den från Biltema.
  • Från farmor fick jag även en snöflinga i trä, som hon haft i uteblommorna men den hade gått sönder så jag kunde ta den! Vilket blev verkligen pricken över i:et.

  • Sen efter 24 timmars torka, eller som Tims brorson skulle sagt ”vila”, var det bara att montera och limma fast snöflingan!

WOILA

 

Nu kommer den matcha julgrannen helt perfekt och jag är sååå nöjd!! Alltid kul att göra något själv! 🙂 🙂 Se vad mycket man kan göra av ytters lite, och det är de som är det absolut roligaste.

Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.