förkyld
Livet

Kroniskt förkyld och hälsosam träning 3 ggr i veckan?

Hej!

Hoppas ni alla mår bra, jag mår bra men känner mig lite hängig. Jag har en förkylning i kroppen som aldrig tycks ge sig… Så som rubriken lyder har jag själv-diagnostiserat mig till ”kroniskt förkyld” 😂. 2018 sökte jag hjälp angående detta då jag ALDRIG får känna mig helt frisk, slem i halsen och snuva är vardag för mig och då kände jag att nu får det vara nog…

Jag började på vårdcentralen och fick testa alla möjliga olika metoder för att bli av med detta… många fungerade i kanske 1-2 veckor sen återgick det till det vanliga… För mig är det så att när jag är ”frisk” så har jag ont i halsen på morgonen, slem och snuva. Någon gång då och då bryter det ut men sen när det blir bättre är det som om kroppen inte orkar hela vägen, lämnar kvar snuva och slem i halsen. Jag har gått till många läkare som inte förstått detta, ”vadå du kan ju inte varit förkyld i 5 år?” ”ge det några dagar så ska du se att det går över..”

Jag gjorde ett sista försök och äntligen träffade jag en läkare som kände att dethär låter väldigt irriterande, hon skickade mig på alla möjliga olika prover och fick göra flera röntgen, skickad på öron/näsa/hals, gastroskopi etc. Alla prover såg helt normala ut och dem hittade aldrig något fel.. Vilket såklart är superbra, men förstå mig rätt, om det hade varit någonting (inget allvarligt såklart) så brukar det oftast finnas ett sett att lösa det på.

Tillslut efter ett år av olika prover så fanns det som inte så mycket mer varken jag eller min läkare kunde göra.. Hon är verkligen varit så bra och förstått mig, men tillslut visste väl inte hon heller vad vi skulle kunna testa härnäst.. Så nu försöker jag med lite huskurer och testar det som funkar!

Äter aroniabär till frukost, ska tydligen vara fullt med vitaminer och antioxidanter och bra grejer i dem.

Manuka Honung en tesked per dag, är tydligen en ”mirakelhonung” som innehåller massor av bra ämnen.

Esberitox, receptfritt växtbaserat läkemedel som jag hittade på apoteket, ska lindra förkylningssymptom som snuva och hosta. Man får dock endast äta i 10 dagar i följd!

Det som nästan är jobbigast med detta är min träning. Jag vill så gärna känna mig stark och ha ”ork” att göra saker under en längre stund, vill träna och hålla igång men varje gång jag äntligen börjar få till en rutin och känna lite resultat brister förkylningen ut och måste hoppa träningen i kanske 1 månad.. Sedan var man tillbaka på ruta 1.

När vi var i USA i somras mådde min kropp som bäst, i Las Vegas 55 grader varm, då ni, då fanns det inge snuva!.😂 Men så hade jag inte tänkt att leva direkt.. hade väl torkat ihop 😂 Nä jag har lite olika teorier… en teori är väl att jag ska trotsa förkylningskänslan och träna ändå, har frågat min läkare hur jag ska göra och hon sa att för mig är det annorlunda, om förkylningen ”brutit ut” ska jag inte träna såklart men annars så är det ingen fara när jag är ”frisk” eller ”kroniskt förkylnings syndrom” även kallat 😉.

Hursom, jag tänker att när kroppen har mer muskler och bättre blodcirkulation, bättre immunförsvar osv så kanske min ”kroniska förkylnings syndrom” försvinner? Aja jag har faktiskt ingen aning, men jag hoppas så mycket att det kommer ge med sig! Min pappa har det också såhär, och jag önskar att vi fick känna oss riktigt friska! Man har ju faktiskt andra problem i livet att hantera, då är inte en irriterande förkylning något man ska behöva leva med samtidigt…

Nu har jag äntligen kommit igång med träningen efter en lång paus sen i höstas, och jag känner mig stark! Jag har lyckats träna 3 ggr i veckan nu några veckor och det är så härligt! Väldigt skönt att jobba 75% för då kan man också träna på dagen/morgonen, ofta kan det vara jobbigt att komma iväg efter jobbet vid typ 18… Vi får väl se när förkylningen bryter ut igen, men jag håller tummarna om att det är ett tag bort 😅

Ännu ett lite mer ”gnälligare” inlägg, men känner att allt som jag lägger ut behöver inte vara ”tipp topp” hela tiden, för så är det ju inte! Nu vet ni ju detta också, och kanske är det någon fler där ute som känner samma som jag, hoppas inte dock för det är tråkigt…

Kram på er och alla ni som inte behöver använda nässpray varje dag för att kunna andas, tänk på de 😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.