Livet

Jag har bokat gesällprov!!

Hej allesammans!

Hoppas ni har det bra! Jag känner mig helt tokig!! Så mycket som jag vill göra men vars är tiden 😂 Det finns en anledning till att det känns så, jag har bokat gesällprov! Som frisör gör man efter sin traineeperiod, vilket är 3000 timmar, ett slutprov som heter gesäll! En gammal tradition som finns i några hantverksyrken fortfarande, ett av dom är bland annat frisör. Gesällprov innebär att du ska utföra ungefär 12 olika praktiska moment på modeller i olika kriterier!

Jag har bokat mitt prov ganska långt framöver (i september) så känner ändå att jag har god tid på mig att förbereda mig! Men av någon anledning så är jag ändå stressad😂 Och eftersom det är så mycket annat som jag pysslar på med samtidigt så gäller det att jag är organiserad! För annars så kommer jag tappa struktur och bara känna stress stress stress! Just nu försöker jag komma på olika modeller som kommer passa bäst för det jag ska göra! Jag ska försöka göra det så enkelt som möjligt då allt är på tid också!

Jag har koll på några modeller men fattas några, tillexempel permanent modell? jag känner tyvärr ingen som permanentar sig och på salongen har vi få permanentmodeller :/ Om ni har någon släkting/bekant som ofta är tillgänglig så hojta vettja! Sen är det ofta bra att ha reserver på alla modeller… dock känns det jättesvårt att hitta då det är svårt att hitta ordinarie modeller tillochmed! För det kan ju hända något så modellen måste tyvärr ställa in och det får absolut inte hända, då kan det vara bra med en reserv!

Hursomhelst så känns det så skönt att provet är bokat, väldigt spännande och blir nervös så fort jag börjar tänka på det, men samtidigt så längtar jag! (dock får inte tiden gå alldeles för fort, måste hinna öva också😂!)

I helgen är jag ledig vilket känns så skönt! Jag ska faktiskt pyssla på med vår sovrumslampa! Pimpa till den lite, visa att det går att göra om saker man redan har till något lite roligare😂 Jag gillar lampan redan nu, dock är den kanske lite ”tråkig” så det ska vi ändra på! Jag tänkte filma och sedan lägga ut så ni får följa med på förvandlingen! Ska försöka bygga upp någon ställning som jag kan ha den hängande på medans😂 Det kan absolut bli intressant!

Önskar er en härlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.