diy spegel
Inredning

Jag gör en spegelvägg – DIY

Äntligen var min spegelvägg uppe i sovrummet! Ett riktigt bra och billigt DIY som alla kan göra!

Efter förra inlägget blev jag så taggad på att färdigställa min ide om en spegelvägg! Och det blev sååå snyggt! Det hela började med att jag blev inspirerad av Interiorbyvanessa på Instagram! Hon gjorde en liknande spegel men större. Vanessa köpte en stor Mdf skiva och fäste spegelplattorna med lim och sedan limmade fast lister. Jag ville göra min egen tvist!

Använde mig av dessa spegelplattor från Ikea, LOTS heter dom. 30×30 cm och supertunna/lätta. Fästes med dubbelhäftande tejp på baksidan, vilket gör att du behöver inte borra hål i väggen. Tyvärr vet jag inte hur det ser ut när man tar bort dom men på målad färg borde det gå bra? Tapet däremot vet jag inte.. Speglarna kostar 79 kr/4 st, jag valde att köpa två paket alltså 8 st speglar. Jag planerade att ha 2 st plattor på höjden och 4 st i bredd. Jag måttade väggen och räknade ut lika från båda sidorna, gjorde markeringar i vardera hörn så jag skulle veta vars jag ska börja! 😉

Hade även bestämt att jag skulle filma när jag satte upp spegelväggen. Jag vill dela med mig av det jag gör och visa att det kan både vara enkelt och billigt att göra fint! Därför kändes det rätt att göra en liten filmsnutt. Det var också bra för min egen skull för jag märker hur dålig hållning jag har! HAHA!!

Hursomhelst, i skarvarna ville jag göra såsom Vanessa hade gjort, lagt lister, liknande spröjs! Problemet blir bara med lister att det blir mer tyngd vilket kanske inte vore så bra med tanke på att speglarna endast sitter med tejp. Valde därför min egen lösning 😉 ELTEJP!! Hur bra som helst ju! När jag hade gjort färdigt väggen insåg jag hur bra eltejp är och började fundera ut allt annat jag kunde gjort med det… haha knäppis 😉 Eltejp går att köpa lite här och var men jag köpte på Clas Ohlson. ”Eltejp för proffsbruk” står det på Clas Ohlson sida, det kan jag säga er att detta är proffsbruk 😉 😉

Jag började sätta upp eltejpen i dom horisontella skarvarna, förutom högst upp och längst ner. Sedan gjorde jag de vertikala ”spröjsen” ända ut till sidorna. Därefter kunde jag sluta ihop det hela genom att fästa eltejpen horisontellt uppe och nere för att täcka dom slutliga skarvarna:)

Det blev faktiskt riktigt bra! Jag är sjukt nöjd, älskar också hur spegelväggen sitter så slimmat mot väggen! Riktigt enkelt och roligt var det!

Så totalt blev detta 79 kr x2 + 29,90 kr = 187,9 kr !! Det är typ ingenting för en spegel som ser ut som en köpt expensive.

Nu fattas bara mina guldkrokar jag köpt till den väggen, dom ska hänga nästan bredvid lampknappen! Jag behöver verkligen någon krok på min sida sängen för av någon anledning hamnar all mina kläder i ett berg på golvet ??

Här är videon, tänk att det går att få en video som är 35 minuter lång att bli 51 sekunder… haha!

 

Bild på väggen före när den var vit och tråkig

Bara när speglarna satt uppe, man ser skarvarna väldigt bra!

Wihoo jag är så nöjd!! 🙂 🙂 🙂

Det var så kul att pyssla på med detta, och det är faktiskt mycket roligare att titta på något man gjort själv och är nöjd över! Kommer fortsätta med denna typen av DIY ’s för det är ju dethär jag tycker är såå kul! 🙂 På min Instagram ebinredning finns allt jag både lägger ut här men också andra projekt 🙂 Hoppas ni vill fortsätta följa mig och kanske testa på spegeln hemma? Hade ju varit superkul! (har inga garantier på hur spegelplattorna kommer sitta i framtiden så det är på egen risk)

Ha det så bra och snart är det helg!

Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.