pyssel
Annat skoj

Ikea Hack – DIY

Idag går det att hitta så många roliga DIY ’s (do it yourself), och speciellt på Ikea möbler! Ikea har en perfekt bra stomme för att utvidga och utvärdera till ditt eget! Det går att skapa något otroligt mycket egentligen bara genom att finna inspiration/idé sen utföra det mästerliga pyssel!

Jag ÄLSKAR pyssel och allt som har med att få greja på själv/skapa något eget att göra! Speciellt, då det blir sådär super exklusivt och snyggt! Det är alltid kul att få visa upp något man själv har skapat. Ännu roligare är när ens vänner&familj tror det är något köpt/dyrt sen visar man precis hur man gjort och berättar hur lite det kostade, OCH att jag gjort det helt själv!! Ibland kan dom inte ens tro det! 🙂

Jag har hunnit gör några DIY ’s (do it yourself) sen vi flyttade in i lägenheten, och oftast tar jag såklart hjälp av Sveriges stolthet, Ikea. Tänker inte dra badrums historien ännu, sparar den till en regnig dag 😉 men jag har hunnit gjort mycket. Tillexempel det som jag nämnde tidigare, dekorplast. Både i köket men har också använt det på vardagsrumsbordet. Vårt vardagsrumsbord är från Ikea och heter Vittsjö, tycker det är superfint och praktiskt. Visst det är superfint med låga rumsbord men för oss är det inte praktiskt. Vi spenderar sjukt mycket tid i vardagsrummet, eftersom lägenheten inte är så stor.

Vi har ett förråd eller mer som en klädkammare i lägenheten. Tydligen är det ett måste i nybyggda lägenheter idag, iallafall de mindre storlekarna. Vårt var hursomhelst ganska fullt, speciellt eftersom vi är två också och båda med företag så tog det upp typ hela klädkammaren! När jag läste till nagelterapeut så var tanken att jag skulle hålla till på den salongen jag jobbade då, vilket jag gjorde ett tag men sedan beslutade jag mig för att flytta det hem. Förrådet fick falla offer för det 😉 En salong skulle det bli! Varje lägenhet i huset skulle få förråd nere i källaren, större och mer riktiga förråd så när vi fick vårt så flyttade vi ner allt direkt och jag började ”inreda” min lilla salong 🙂 Inte så mycket att inreda men upp med hyllor och försöka få in en bra förvaring!

Nu närmar det sig jul och granen kommer nog åka upp till veckan! Jag saknar adventsljusstakar, funderar på att ta en tur till röda korset idag och se om det finns några jag ser potential i. Hade varit så roligt att måla om och göra dom riktigt juliga och fina precis som jag vill ha dom! ETt riktigt DIY . Men om jag inte hittar något bra, kan det bli en tur till rusta, världens bästa affär enligt mig 😉

Tipsar här om en superbra bok skriven av Monica Karlstein som heter99 hacks: från massproducerat till genuin inredning”, du hittar den här

Ha en super härlig helg! 🙂 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.