olika inredningsstilar
Inredning

Alla olika inredningsstilar

Det finns så många olika inredningsstilar och ibland blir man tokig när man inte får det att gå ihop? Här berättar jag lite om hur jag tänker! 

Min stil, hmm, lite svårt att egentligen sätta på ord. Men det jag kan säga är, jag är ingen ”vit” eller ”stilren” person. När allt är för vitt och opersonligt så trivs inte jag. Alla hem ska ha sin egen prägel (enligt mig) och ibland kan det vara svårt att sätta ord på precis vad det är. Hemma hos oss är det väldigt många blandade inredningsstilar (på en lagom nivå). Jag älskar det svartbruna möblerna och tycker det ger ett riktigt snyggt djup! Gillar absolut färg och olika typer av detaljer, har också mycket inredning hemma som är äldre. Haha, kanske låter konstigt men det går att få till på ett bra sätt! Kommer visa er framöver så alla förstår!

Vår lägenhet var helt vit när vi flyttade in, fint absolut men tyvärr inte JAG. Efter vi hade bott in oss, kanske efter 6 månader, då kände jag fortfarande att det inte kändes som ”hemma”. Men efter lite enkel och sparsam renovering så kändes det snabbt mycket bättre!

Tre faktorer jag i huvudsak har i åtanke när jag ska bestämma inredningsstil:

Plånboken

För mig är alla dessa dyra och sjukt exklusiva inredningsdetaljerna/alternativen inte aktuella. Såklart tycker jag allt är supersnyggt och om jag haft en högre månadslön hade jag säker köpt mer av allt sånt;) Men som en uppfinningsrik frisörtrainee gillar jag att hitta mer budget alternativ som enligt mig blir just se pass lika snyggt! Och sen, hur kul är det inte att göra något eget? Om man nu har tiden det vill säga.

Miljön

Ett annat perspektiv att se på det hela, miljön! Tänk att hitta två slitna men inte allt för fula tex sängbord på second hand, slipa till, måla, sätta nya handtag osv osv. Kan ju bli hur bra som helst? Både bra för plånboken och miljön! I dagens samhälle behöver all yrkesgrupper tänka mer på ”Hur kan det jag gör bidra till en bättre miljö?” Genom att till exempel köpa inredning secondhand eller begagnat kommer saker till användning och man behöver inte bara köpa nytt nytt nytt.

Anpassa inredningsstil

När man tänker på de två rubrikerna ovan, vad har jag råd med? Och hur kan jag göra så lite påverkan på jorden som möjligt? Finns bara den sista pysselbiten kvar. Hur får jag allt att passa med min stil? Det är svårt och klurigt men det brukar gå att lösa;)

Jag har känt att man ska ha någon typ av röd tråd genom hela huset/lägenheten. Det ska finnas några detaljer eller dylikt som går att hitta på olika ställen och rum. Här hemma till exempel har vi mycket mässing, även som jag skrev ovan, svartbruna möbler. Så i vardagsrum till exempel finns mer mässing inredningsdetaljer än svartbrunt och i köket tvärtom. Men den röda tråden finns kvar! På så sätt kan det aldrig bli ”för mycket” eller ”för grilligt” Förstår ni?

I badrummet, SOM VI NYSS RENOVERAT OCH LÄNGTAR TILLS JAG SKA VISA, finns både svartbrunt och mässing, också lite inslag av grönt. Även om vi inte har grönt på något annat ställe i lägenheten så gör det inte så mycket, för att vi har just det som jag nämnt tidigare svartbrunt och mässing! En röd tråd… 😉

I bilden finns några helt olika inredningsstilar, några Shabby chic, modern/stilren, vit och mörk inredning. Det som är de roliga med alla olika inredningsstilar men även det som gör det klurigt, dessa går att blanda, men till en lagom nivå! Haha!

Allt går att göra och så länge du trivs själv med ditt hem så är det huvudsaken!:) Lite luddigt inlägg men jag kommer lära mig haha!!

Kram på ER!

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.